Parkinson Betegek Egyesülete - Pécs “Egymást támogatva minden könnyebb!”

Bemutatkozás

| |

logoEgyesületünk 2004-ben alakult meg, „Parkinson Betegek Egyesülete” néven, kb. 40 fő alapító taggal. Mint több más, hasonlóan speciális emberi „mássággal” kapcsolatos szervezetet, a mienket is főként az a jogos igény hozta létre, hogy a Parkinson-kórban szenvedő embertársainkra – ránk – is valóban embertársként, és ne – legjobb esetben is – csak sajnálni való különleges figuraként tekintsenek. Emberségünk, önértékelésünk helyreállításának, megtartásának hite, a közös sors megtapasztalásából fakadó erő, egymás segítése és az „egészséges” társadalommal való elfogadtatásunk,speciális érdekeink érvényesítésének szándéka hívta életre egyesületünket. Ebből a mentalitásból adóan fogadtuk el jelmondatunkat is: „Egymást támogatva minden könnyebb”, és logónkat, az egymásra simuló kezeket.

A fentiekből fakadóan legfőbb célunk a Parkinson kórban, illetve az egyéb idegrendszeri eredetű mozgászavarban szenvedő betegek összefogása, rehabilitációjának elősegítése, általános és sajátos érdekeinek képviselete, társadalmi esélyegyenlőségének megteremtése.

Ennek megfelelően alakítottuk ki programjainkat:

– speciális tornák szervezése, gyógytornászok bevonásával.

– szellemi foglalkozások, baráti találkozók, kulturális és szakmai előadások, kirándulások szervezése.

 DSC06194 DSC06553 DSC06100Nordic walking 13Parkinson 2

 

 

 

Szervezetünk az alapításkor elfogadott Alapszabály szerint működik, a Közgyűlés által megválasztott vezetőség irányításával

Működésünket támogatások, pályázati pénzek és minimális éves tagdíj segítségével tudjuk biztosítani.

Tagjainknál a Parkinson – betegséggel velejáró speciális mozgásproblémák állnak fenn: lassulás, lemerevedés, bizonytalanság, egyensúlyvesztés, túlmozgás. mindezeken túl – belső problémák is fellépnek, akár a gyógyszerek mellékhatásaival együttjáróan: vérnyomásesés, álmatlanság, izomgörcsök, székrekedés, fáradtságérzet, depresszió.

Tagjainknak gyógytornákkal, speciális mozgásterápiával és lelki tanácsadással próbálunk segíteni. Nagy az igény a szakorvosaink által tartott általános és speciális előadásokra, beszélgetésekre is, amelyeket összejöveteleinken sikerül megvalósítani.

Pécs, 2013.09.25.

Parkinson Betegek Egyesülete    Telefon: 06 72 318 653   Mobil: +36 30 491 30 06

Elnök: Golobné Wassenszky Rita