Parkinson Betegek Egyesülete - Pécs “Egymást támogatva minden könnyebb!”
| |

Bemutatkozás

logoEgyesületünk 2004-ben alakult meg, „Parkinson Betegek Egyesülete” néven, kb. 40 fő alapító taggal. Mint több más, hasonlóan speciális emberi „mássággal” kapcsolatos szervezetet, a mienket is főként az a jogos igény hozta létre, hogy a Parkinson-kórban szenvedő embertársainkra – ránk – is valóban embertársként, és ne - legjobb esetben is - csak sajnálni való különleges figuraként tekintsenek. Emberségünk, önértékelésünk helyreállításának, megtartásának hite, a közös sors megtapasztalásából fakadó erő, egymás segítése és az „egészséges" társadalommal való elfogadtatásunk,speciális érdekeink érvényesítésének szándéka hívta életre egyesületünket. Ebből a mentalitásból adóan fogadtuk el jelmondatunkat is: „Egymást támogatva minden könnyebb”, és logónkat, az egymásra simuló kezeket. A fentiekből fakadóan legfőbb célunk a Parkinson kórban, illetve az egyéb idegrendszeri eredetű mozgászavarban szenvedő betegek összefogása, rehabilitációjának elősegítése, általános és sajátos érdekeinek képviselete, társadalmi esélyegyenlőségének megteremtése. Ennek megfelelően alakítottuk ki programjainkat:

- speciális tornák szervezése, gyógytornászok bevonásával.

- szellemi foglalkozások, baráti találkozók, kulturális és szakmai előadások, kirándulások szervezése.

 DSC06194 DSC06553 DSC06100Nordic walking 13Parkinson 2      

Szervezetünk az alapításkor elfogadott Alapszabály szerint működik, a Közgyűlés által megválasztott vezetőség irányításával

Működésünket támogatások, pályázati pénzek és minimális éves tagdíj segítségével tudjuk biztosítani. Tagjainknál a Parkinson - betegséggel velejáró speciális mozgásproblémák állnak fenn: lassulás, lemerevedés, bizonytalanság, egyensúlyvesztés, túlmozgás. mindezeken túl - belső problémák is fellépnek, akár a gyógyszerek mellékhatásaival együttjáróan: vérnyomásesés, álmatlanság, izomgörcsök, székrekedés, fáradtságérzet, depresszió. Tagjainknak gyógytornákkal, speciális mozgásterápiával és lelki tanácsadással próbálunk segíteni. Nagy az igény a szakorvosaink által tartott általános és speciális előadásokra, beszélgetésekre is, amelyeket összejöveteleinken sikerül megvalósítani. Pécs, 2013.09.25.

Parkinson Betegek Egyesülete    Telefon: 06 72 318 653   Mobil: +36 30 491 30 06

Elnök: Golobné Wassenszky Rita